Gourmetaften 12.03.11 hos Gordon

MENY
  • Spareribs

  • Baconburger med ovnsbakte poteter

  • Sjokoladefondant


 
Forrett: Spareribs

4 porsjoner
800 g spareribs skåret i "ribber"

Marinade:
2 ½ dl tomatpuré
½ stk hakket løk
2 båt finhakket hvitløk
1 ss sitronsaft
1 ss tabasco
1 ts smør
1 ts salt
1 ts kajennepepper

Spareribs

Slik gjør du
1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
2. Legg spareribsene i marinaden og la de godgjøre seg i minst 1 time i kjøleskapet.
3. Bak dem i folie i ovnen på 200 °C eller på grillen med lokk over i 1 time.
4. Ta dem ut av folien og grill spareribs i 10 minutter på hver side tilslutt.
Serveres med grillede maiskolber, grillede tomater, bakt løk og halve poteter. Evt. grillede grønnsaker på spyd (mais, løk, paprika).
 

Middag: BaconburgerBaconburger

4 porsjoner
500 g Karbonadedeig
1 ts salt
½ ts pepper
3 ts worcestershire-saus
8 skiver bacon
8 stk. frisk sjampinjong
2 ss margarin eller olje til steking
4 stk. hamburgerbrød
4 blad issalat
1 stk. tomat
½ stk. løk
4 ss chilisaus

Slik gjør du
1. Ha salt, pepper og Worchestershiresaus i en bolle sammen med kjøttdeigen og rør lett sammen.
2. Lag fire flate burgere og stek dem på sterk varme.
3. Del soppen i skiver og stek den gyllen. Baconskivene sprøstekes.
4. Legg i burgerbrød sammen med strimlet salat, tomat- og løkskiver, sprøstekt sopp og bacon og topp det hele med chilisaus.
Servert med ovnsbakte poteter
PSST:
Varmer du hamburgerbrødene i en grillpanne blir de ekstra gode!

 

Dessert: SjokoladefondantSjokoladefondant

8 porsjoner
100 g mørk kokesjokolade
100 g smør
4 stk egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel
pynt med friske bær og melisdryss

Slik gjør du
1. Smelt smør og del sjokolade i småbiter. Ha sjokoladebitene i en bolle og hell varmt smør over. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet og rør sammen.
2. Pisk egg og sukker lett, tilsett sjokoladeblandingen og rør til en jevn røre. Sikt over mel og rør inn.
3. Smør 4 små porsjonsformer. Fyll dem 3/4 fulle og sett dem på bakeplate. Stekes på nederste rille ved 180 °C i ca. 7 minutter. Avkjøles i formene et kvarters tid.
4. Hvelv dem forsiktig ut på tallerkener. Dryss melis over og pynt med friske bær.
Server gjerne med vaniljesaus eller is.



 

   Velbekomme!