Gourmetaften 21.01.11 hos Kjell | |
MENY
|
|
|
|
Forrett: Hummer og foie gras Soppsufflé med foie gras og hummer. 4 porsjoner (30 min) 1 ltr blandet sopp, fersk 1 ss smør 1 løk 3 ss smør 3 ss mel 3 dl melk Salt og pepper 1 dl ost, revet 3 egg 100 g foie gras, i biter 100 g hummerkjøtt, i biter 2 vårløk, i biter |
![]() |
Slik gjør du: Hakk soppen, og damp under lokk i egen kraft. Tilsett 1 ss smør og løken. Surr til løken blir blank. Tykk hvit saus: Smelt 3 ss smør og pisk inn 3 ss mel. Spe med melk til en tykk saus. Smak til med salt og pepper. Skill eggene. Rør inn eggeplommer og ost i sausen. Tilsett sopp/løk. Visp eggehvitene stive og vend forsiktig i røren (ha gjerne hakket sort trøffel i røren). Stek foie gras og vend inn hummer og vårløk. Fordel røren i smurte ildfaste former (gjerne gjennomsiktlige av glass) med sufflémassen over. Stek suffleene ved 175 °C i ca 25 min. Servér umiddelbart. Tips: Servér gjerne med toast og en liten salat med ristet eller syltet sopp Hovedrett: Hjortefile med Grønnsakstuing, sopp, mandelpotet og
tyttebær |
|
Velbekomme! |
|
|